Kategorier
De lange - ture over 15 km

50 km gennem København

Dette indlæg er skrevet i august 2022, men er skrevet som var det på dagen 🙂

Først et lille ‘øv’ Det skulle egentlig have været 100 km, men desværre var der ikke tilmeldte nok. Så arrangørerne ‘Over stok og sten’, kunne desværre “kun” tilbyde en 50 km.-tur. Men nok om det, det er præmissen for denne type af arrangementer, desværre.

Vi startede på Refshaleøen hvor godt 60 personer havde valgt at møde frem i sommersolen, for at blive sendt afsted på vandretur. Der var flere der kom senere, idet der også var en 20 og 30 km. tur. Vi blev sendt afsted med udsigt til Amalienborg over vandet, og et forholdsvis højt tempo blev lagt fra starten – vi lå nok omkring de 6,5 km/t.

Nu er mit kendskab til Københavns geografi ikke såååå deltaljeret, men vi fik da snoet os omkring Amalienborg, Kastellet, Fælledparken, Carlsbergbryggerierne, Rådhuspladsen, Istedgade, Flæsketorvet, Islands Brygge og tilbage til Refshaleøen. Og sikkert med en masse kendt derimellem.

Hvis ikke man er til asfaltture, så var man landet det forkerte sted – det var en tur på stenbroen. Det vil nogle helt sikkert synes er både synd og skam. For mig var det ganske spændende, og jeg er vant til at gå i byen. Den snoede rute rundt i København gjorde at turen aldrig rigtig føltes lang, omend fødderne da var lidt trætte da vi gik i mål. Jeg kom ind sammen med en lille flok – som jeg forøvrigt aldrig fik navnet på, trods at vi vel fulgtes over halvdelen af turen 🙂

En samlet tid på 8:15:48 for 50 km. må siges at være mere end godkendt. Og jeg vil bestemt anbefale en længere gåtur gennem Københavns indre by.