Kategorier
De lange - ture over 15 km Motivation

Ad alle veje i Vejgaard

Inspireret af #everystreet og blandt andet kæmpe bedrifter om at løbe ad alle gader i Glasgow, satte jeg mig for at gå ad alle gader i Vejgaard. Det var ikke et nytårsforsæt som sådan, men startede i 2023 – og endte med at vare godt 14 dage. Første skridt i missionen var klart at få printet et kort, og derved få gjort fremskridtene synlige. Det betød at lufteturene med hunden også helt automatisk gik ad nye veje, for at få farvet kortet.

I praksis omfatter det alle veje der er offentligt tilgængelige i Vejgaard, men ikke indkørsler, parkeringspladser og tilsvarende omkring blandt andet boligblokke. Og så er motorvejen også no go, omend jeg har gået på Kridtsvinget ifm. DGI Walk-in i 2022.

Jeg startede bedst som 2022 var blevet til 2023, og blev færdig den 15. januar 2023. Statistisk set er det en tynd omgang, for jeg har kun bogført analogt, og ikke holdt øje med hvor langt jeg gik.

Det er en sjov ting at prøve at gå på alle veje i et område. Vejgaard dækker cirka 6 km2, og her bor 15.000 mennesker. Jeg har potentielt set oplevet hvor alle disse mennesker bor. Samtidig kræver det lidt planlægning, da man jo unægtelig har nogle steder hvor man må gå på det samme stykke vej to gange. Ligesom jeg har gået meget på veje omkring vores hus, for at komme ud og fortsætte.

Bogholderiet har været ganske analogt, men meget synligt. Jeg har således haft et kort hængende på køleskabet, hvor jeg har markeret med en tusch på de veje der nu var blevet dækket af gåture. Der har både været korte ture med hunden i nærområdet, og et par lange ture. Længste tur var på 19 km.

Samtidig giver det også et lidt andet blik, når man systematisk har sat sig for at “afdække” et område. Man bliver mere opmærksom på strukturen og typen af beboelse, interne grænser mellem områder etc. Og så lærte jeg lidt om sognegrænser samtidig.

Undervejs har jeg lagt ører til blandt andet en episode af Sara & Monopolet, samt følgende tre spændende podcasts:

Hvem ved, måske er der flere områder skal have en #everystreet-udforskning. Hvis nogle selv vil prøve, så er en god start at printe et kort. Når man først har farvelagt de første gader, så får man mere blod på tanden til at fortsætte.

En kommentar til “Ad alle veje i Vejgaard”