Kategorier
De lange - ture over 15 km

50 km i Silkeborg

Så blev det tid til Over Stok og Sten i Silkeborg. En 50 km rute, som egentlig lidt var anden halvdel af turen tilbage i maj i København, hvor de kortede de 100 km ned til 50 km.

Jeg frygtede lidt for vejret på dagen. Skulle vi ende i 50 km i regnvejr i en skov, ja så kom mit samlede udstyr nok lidt til kort. Men det skulle vi heldigvis ikke. Vi gik derimod i den smukkeste tågedis gennem skove og langs søer. Ja, faktisk kunne man ikke forestille sig smukkere vejr at gå i. Jeg havde så ikke helt matchet påklædningen til vejret, og var for varmt klædt fra starten. En vigtig note til selv til næste gang, er at når det først konstateres, så gør noget ved det. Ellers risikerer man nærmest at koge over.

Jeg har tit gået med ekstrasko i tasken, uden at skulle bruge dem undervejs. Men heldigvis havde jeg pakket ekstrasko, for efter 25 km plumpede min ene fod i et lidt sumpet område i skoven. Så jeg fik glæde af både et par ekstra sko, og så de ekstra strømer jeg nu altid har med. Derudover var tasken pakket efter standard, som beskrevet i et tidligere blogindlæg.

Turen var ufattelig flot, og som altid er der styr på rute og afmærkning hos Over Stok og Sten. Og nogle rigtig fine depoter samt Chili con Carne der gav ekstra energi efter de 16 km. De kan også noget med ruter, og vi kom af nogle rimelig skrappe bakker, som nu heller ikke er svære at finde omkring Silkeborg.

Jeg kom i mål på lige under 9 timer, og har samlet tilbagelagt 51,5 km. Normalt døjer jeg lidt med vabler. Men denne gang var der ingenting. Jeg havde brugt et ‘glidemiddel’ – Sport Shield – på fødderne. Det gør ens fødder ualmindelig glatte, så der ikke er friktion med sokkerne. Om det gjorde præcis forskellen fra tidligere ved jeg ikke – men det er ikke sidste gang jeg benytter det.

Vis ruten hos Wikiloc. Der er vist sket eller eller andet teknisk bøvl med højdekurven, men ellers var det vist meget retvisende 🙂

Se resultatlisten for Over Stok og Sten, Silkeborg 2022 hos Sportstiming